“Bili ste Šarli i Pariz, da li ćete biti Ankara?

Ankara — Britanac Džejms Tejlor, klavijaturista koji živi u Ankari upitao je svet da li ?e “biti Ankara“ nakon poslednjeg teroristi?kog napada.

U eksploziji koja se dogodila u samom centru turske prestonice stradalo je 37 osoba, a preko stotinu je zadobilo povrede.

“Ovo je kao da bomba eksplodira na Pikadiliju u Londonu… Da li možete da zamislite da ste bili tamo? Da li možete da zamislite eksploziju na mestu pored koga prolazite svakog dana, na stanici autobusa koje koristite, na ulicama koje prelazite?“, upitao je Tejlor.

Njegovu objavu na Fejsbuku podelilo je više od 23.000 korisnika te društvene mreže.

“Za razliku od mišljenja koje postoji, Turska nije Bliski istok. Ankara nije ratna zona, to je normalan moderan grad, kao bilo kakva evropska prestonica, a Kizilaj je apsolutno srce grade, centar grada“, objašnjava Tejlor.

Dodaje da je veoma lako osetiti bol zbog žrtava napada u Londonu, Njujorku, Parizu…

“Zašto tako nije u slu?aju Ankare? Da li je to zato što ne shvatate da se Ankara ni u ?emu ne razlikuje od bilo kog drugog grada? Bili ste Šarli, bili ste Pariz, da li ?ete biti Ankara?“, upitao je Tejlor.

U nedelju se dogodio tre?i teroristi?ki napad u Ankari od oktobra 2015. godine, kada je preko stotinu osoba stradalo u eksploziji koja se dogodila na jednom mirnom protestnom skupu.

Tanjug/AP

Komentari

komentar

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: