BOKSERSKI SPEKTAKL U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Džošua je opet šampion sveta

Britanski bokser Entoni Džošua jednoglasnom odlukom sudija pobedio je Amerikanca Endija Ruisa i ponovo postao svetski šampion teške kategorije.

Novi (stari) svetski šampion u boksu zove se Entoni Džošua, a sudije su glasale 118-110, 118-110 i 119-109.

U prvoj rundi smo videli da je Džošua počeo nešto sramežnije i Ruis je bio taj koji je diktirao tempo, ali je momenat nepažnje bio dovoljan Džošui da zada jak kroše i “pocepa” Ruisu arkadu.

Nije Ruis delovalo kao neko koga je to previše brinulo, pa je zadao dva dobra direkta, ali je Džošua počeo sjajno da se kreće i da to kombinuje prednjim direktom, pa je osvojio i rundu broj dva.

U trećoj rundi uopšte nije bilo dileme ko je bio bolji. Džošua je zadao 18 udaraca, naspram 9 Ruisovih. Posebno se izdvaja udarac u telo koji je Ruis primio u samom finišu treće runde.

Ruis se napokon probudio i to u rundi broj četiri. Savršeno je tempirao udarce i našao pravu distancu. Na njegovu žalost, Džošua je to brzo pročitao i vratio već u narednoj rundi, ali je Endi uvukao ENtonija u svoj tip borbe i zasluženo prisvojio šestu rundu.

Do kraja borbe, Endi Ruis je uspeo da dobije samo jednu rundu. Svaku njegovu grešku kažnjavao je Džošua, nije mu dozvoljavao da se približi, držao ga je na distanci i sjajno se kretao što je bilo sasvim dovoljno da povrati titulu svetskog prvaka teške kategorije.

“Prvo bih želeo da se zahvalim Bogu. Ovo je bilo prelepo prvi put, pa sam morao da ponovim. Čovek kao ja nema pravo na izgovore. Navikao sam da nokautiram ljude i rekao sam sebi da moram da budem sve bolji i bolji. Nauka ovog sporta je da udaraš, a da ne primaš udarce i to sam ja radio. Gladan sam i pošten i želim da se zahvalim Ruisu na svemu, kao i njegovoj porodici”, poručio je svetski šampion Entoni Džošua.

U ovim momentima Ruis je skočio i ugrabio mikrofon rekavši:

“Ko želi treću borbu?”, na šta je Džošua odgovorio da je čuo publiku i da će treće borbe sigurno biti, a Ruis je dodao “Previše sam ga jurio i oklevao da ga udarim”.

Nema dileme da nas čeka spektakl u borbi broj tri. Pobednik može biti samo jedan – Entoni Džošua ili Endi Ruis.

Komentari

komentar

Tagovi

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: