Džudžo o isključenju: SDA Sandžaka u ćorsokaku

Bivši predsednik BNV Esad Džudžo rekao je da je odluka Ogranka Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka iz Tutina o njegovom isključenju nelegitimna.

Резултат слика за Esad Džudžo"

On je za Sandžačku tv mrežu rekao da taj ogranak partije “nema nikakav izborni legitimitet nakon tragične smrti bivšeg predsednika opštine i jednog od čelnika SDA Sandžaka Šemsudina Kučevića”.

“SDA Sandžaka je u poslednje dve godine izgubila kompas i nalazi se u ćorsokaku iz kojeg ne vidi izlaz. Ne prepoznajem političku ideju na kojoj je nastala ova stranka pre 30 godina, za koju sam se borio ja i hiljade drugih Bošnjaka koji su u njoj vidjeli svebošnjački nacionalni pokret”, rekao je Džudžo.

On smatra da je njegovo isključenje iz stranke nastavak obračuna sa njim, koji je počeo krajem juna prošle godine kada je smenjen sa mesta predsednika BNV.

Džudžo je rekao da “aktuelna vlast u Tutinu ne odražava volju gradjana i da će na predstojećim izborima podržati gradjansku opciju koja će imati podršku naroda”.

U saopštenju objavljenom na sajtu SDA Sandžaka navodi se da je Džudžo “delovao suprotno Statutu i Programu SDA Sandžaka, odlukama organa, kao i Kodeksu ponašanja izabranih, imenovanih i postavljenih predstavnika stranke na javnim funkcijama”.

“Iz tih razloga Ogranak SDA Sandžaka za Tutin na danas održanoj sednici izrekao je Džudžu disciplinsku meru iz člana 20. stav 5. – isključenje iz članstva”, navodi se u saopštenju.

Komentari

komentar

Tagovi

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: