Gotovo 300.000 evra za krpljenje novopazarskih ulica: Posao dodeljen firmi „Novi Pazar put“, u vlasništvu Veselinovića i Radoičića

Gotovo 300.000 evra za krpljenje novopazarskih ulica: Posao dodeljen firmi "Novi Pazar put", u vlasništvu Veselinovića i Radoičića 1

Ponuda te kompanije, kako je objavljeno na portalu Uprave za javne nabavke, iznosila je preko 35,2 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost, što je nešto manje od 300.000 evra.

Kako je ponuda u rangu procenjene vrednosti radova, u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar odlučeno je da im dodele ugovor.

Ugovorom će biti predviđeno “krpljenje” preko 9.000 kvadrata udarnih rupa, što podrazumeva opsecanje i rušenje postojećeg, oštećenog, kolovoza, izduvavanje rupe, mazanje emulzije i ugrađivanje asfalta, uz odvoženje šuta na deponiju.

Pored toga, od izabranog izvođača radova se traži da “presvuče” 780 kvadrata izdeformisanog postojećeg asfalta novim slojem debljine četiri centimetra.

Podsetimo, kompaniju “Novi Pazar put” početkom 2020. godine kupila je firma “Inkop” iz Ćuprije, čiji su vlasnici braća Zvonko i Žarko Veselinović i Milan Radoičić, kontroverzni biznismeni sa severa Kosova.

Početkom godine, Gradske uprava Novog Pazara sprovela je tender za asfaltiranje oko 12 kilometara postojećih ulica i putnih pravaca, a posao je dodeljen kompaniji “Složna braća Zoran i Nele” iz Nove Varoši, jedinoj prijavljenoj.

Taj posao vredan je skoro dva miliona evra.

Komentari

komentar

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: