Mihajlović u obilasku gasovoda: „Srbijagas“ se ponaša kao da je država kasica-prasica

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je u Novom Pazaru, odgovarajući na pitanja novinara o nenajavljenom obilasku radova na izgradnji razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Brus – Kopaonik – Raška – Novi Pazar – Tutin, da je bila iznenađena što nije bilo nadzornog organa i da je razočarana što je samo 10 odsto radova gotovo.

Mihajlović u obilasku gasovoda: "Srbijagas“ se ponaša kao da je država kasica-prasica 1

„Izgradnja ovog gasovoda je jako važna i obišla sam radove, ali umesto da ja iznenadim radnike, iznenadili su oni mene. Bilo ih je nekoliko, bez nadzornog organa. Dužina tog distributivnog gasovoda je oko 120 km, čija je vrednost 52 miliona evra i država je dala garancije, jer je preko potrebno da građani dobiju mogućnost da se priključe na gas. Razočarana sam što je samo 10 odsto radova realizovano, a o ovom gasovodu se priča od 2011. godine. Poređenja radi, država Srbija je 2021. godine završila Balkanski tok, čija je dužina 400 km, za dve godine“,
rekla je ona u Novom Pazaru, gde su započeti radovi na izgradnji nove toplane na biomasu.

„Ovde je investitor JP „Srbijagas“, koje se sve vreme ponaša kao da je država kasica-prasica. Posle aprila ću preseliti ovde svoj kabinet i bićemo na svakoj tački na kojoj se radi i ja i Ministarstvo sve dok ne budu završeni radovi“, poručila je Mihajlovićeva.

Komentari

komentar

Tagovi

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: