Živković: Tolerancija se ne postiže promenom imena škole

Promena naziva Osnovne škole “Rastko Nemanji? Sava” u selu Dojevi?e kod Novog Pazara u OŠ “Kalifa bin Zaid Al Nahjan” nema nikakve veze sa promovisanjem tolerancije ve? je još jedan dokaz da je neophodno uvesti izmene Zakona o Vladi, ocenio je danas predsednik Nove stranke Zoran Živkovi?.

 

?n ?? u skupštinskom holu naveo da su mu i kolege Bošnjaci rekli da promenu imena škole ne vide kao novi korak u unapredjivanju tolerancije medju narodima.

“I oni su saglasni s tim da bi ispravan put bio da se izgradi nova škola tamo gde je potrebna i da se toj školi da ime po Bošnjaku, znamenitom za svoju naciju, državu, civilizaciju”, rekao je Živkovi?.

Lider Nove stranke kazao je da je, prema Službenom glasniku, Privredni sud u Kraljevu u sudski registar upisao izmenu naziva osnovne škole u selu Dojevi?e iako je po zakonu nedopustivo školama i ulicama davati imena živih ljudi.

Živkovi? je dodao da zato ostaje nejasno ko je zapravo doti?ni Kalifa bin Zaid Al Nahjan zbog kojega je Osnovna škola “Rastko Nemanji? Sava” promenila ime.

Kalifa bin Zaid Al Nahjan je aktuelni predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na tom položaju je od 2004. godine.

Komentari

komentar

Tagovi ,

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: