Srpska liga: Pod hitno procesuirati Sulejmana Ugljanina

Država Srbija ne sme da dozvoli da pojedinci, poput Sulejmana Ugljanina, narušavaju njen teritorijalni integritet i suverenit, promovišući separatističke ideje i stvaranje Velike Albanije na srpskoj teritoriji, saopštila je Srpska liga (SL) i pozvala sve nadležne institucije u našoj zemlji, da pod hitno reaguju, i u skladu sa Ustavom i zakonima procesuiraju Ugljanina zbog njegovog protivustavnog političkog delovanja i pozivanja na otcepljenje Sandžaka,  izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL.

ugljanin 678x382

Nedopustivo je, navodi Đurđev da Sulejman Ugljanin uživa sve slobode i prava države Srbije, dok u isto vreme priziva novi Rambuje ili Dejton, koji će rasparčati Srbiju i od Sandžaka stvoriti novu državu koja će se udružiti sa šiptarskim teroristima na Kosovu i Metohiji, pod pokroviteljstvom Albanije.

On je dodao da moramo ozbiljno shvatiti ovakve pretnje lidera SDA Sandžaka koji je očigledno rešen da istraje u svojim političkim namerama da otme deo srpske zemlje, i po ugledu na Albance u južnoj srpskoj pokrajini, od Vašingtona i Brisela, izbori međunarodno priznanje. (Danas)

Komentari

komentar

Tagovi

Povezane vesti:

Vrh
%d bloggers like this: